štvrtok 20. júla 2017

Basketbalistky do 18 rokov sú vo štvrťfinále ME. Vyzvú obľúbenou Taliansku

Ako český celok postupoval v druhej fáze turnaja hraného v slovinskom Celje?

Domáce peklo : Česko vs. Slovinsko 62:58

Češky si do osemfinále priniesli bilanciu jednej výhry a jednej porážky, a tak vedeli, že ak chcú čo najlepšie východiskovú pozíciu pre play-off, nesmie si dovoliť zaváhanie. Lenže program zápasov im hneď na začiatok prisúdil domáce výber.

Zverenkyňa Petra Treml však do pulzujúceho pekla arény v bet365 Celje vstúpili na jednotku a viedli dvojciferným rozdielom.

"Začali sme s obrovskou chuťou a s veľkým tlakom v obrane. Hlavným cieľom bolo odstaviť súperovu bet365 stavky hráčku Prezeljovou, a to sa podarilo všetkým, ktorí sa na nej vystriedali.Zápas ukončila so streľbou 10/0, jediné čo premenila, boli šestky, "pochvaľovala si kapitánka Karolína Malečková bet365 bonus s tým, že aj tentoraz sa dostal tím do problémov na obrannom doskoku. To bol ale len jeden z dôvodov, prečo levice prišli o svoje komfortné vedenie a Slovinky hru vyrovnali.

Oba celky sa vystriedali vo vedení, ale boli to opäť Češky, kto si vytvoril mierny náskok, ktorý sa však do poslednej prestávky opäť scvrkol. Hosťujúci hráčky však bojovali, v záverečných minútach držali tesné vedenie a trhali sa o každú loptu. Odmenou im bola sladká výhra a naopak prvý porážka pre domáce.

"V druhom polčase sme dokázali zlepšiť obranný doskok a tým sme získavali väčšie šance na rýchly proti útok.Myslím, že vďaka našej bojovnosti a nasadenia sme dokázali tento zápas vyhrať. A ako povedal v šatni tréner, vyhralo to srdiečko, "žiarila po zápase Natálie Stoupalová.

35 minút dominancie: Česko vs. Belgicko 62:53

Posilnené cenným víťazstvo nad Slovinskom šiel tím do zápasu s Belgickom, ktoré bolo v ďalšom boji o výslnie osemfinálovej skupiny nemenej dôležité. Obaja súperi sa dobre poznajú, v príprave zohrali tri priateľské zápasy. Belgičanky tento rok viedli 2: 1, ale ten najdôležitejší zápas pre seba odtrhli Češky. A treba poznamenať, že s prehľadom.

"Do dnešného zápasu sme išli s obrovským nasadením.Vedeli sme, že Belgicko, ktorá s nami nemala zľutovanie v prípravných zápasoch, bude naozaj tvrdým orieškom. My sme sa ale nedali a zápas sme od začiatku riadili.Vďaka obrovskému obrannému a úto� �nému nasadenie, ktoré sa neobišlo bez malých chýb, sme zápas dotiahli do úspešného konca, "cenila si úspechu Magda Heroschová.

Belgicko výsledok upravila až v záverečnej pětiminutovce na prijateľný rozdiel - to už český celok dávno šetril opory. "V závere zápasu sme poľavili v obrane a Belgicku sa podarilo stiahnuť náskok na desať bodov, ale aj cez to sme získali cennú bet365 mobil výhru," vypichol ten najdôležitejší záver zo zápasu Lucie Hošková. Češky tak mali istotu, že ak zvíťazí aj v poslednom zápase, prvé miesto v skupine je neminie.

Vendeta za bronzové zápolení: Česko vs.Maďarsko 85:49

Do záverečného súboja v skupine išli Češky proti Maďarsku, ktoré sa ešte mohlo držať steblá postupové nádeje, ale doterajšie výsledky favorizovali výber Petra Tre ml. Pred rokom na MS do 17 rokov v Klatovoch a Plzni sa v oboch vzájomných zápasoch radovali Maďarka. Ten druhý zápas pritom Češky pripravil o medailu z domáceho šampionátu.


Tento rok im porážku oplatil aj s úrokmi. Český tím rivala hrajúceho bez Deborah Dubeiové drvil od samého začiatku a nedal im šancu pomýšľať na víťazstvo.

Naopak sami si bez ohľadu na ďalšie výsledky zabezpečili prvé miesto v skupine. To im ako súpera pre štvrťfinále prisúdilo Taliansku.

S rovnakým súperom sa Slovenky stretli na spomínanom minuloročnom svetovom šampionáte.S víťazným osmifinálovým koncom, ale po nervy drásajúcom priebehu. A Taliansku český výber odstavil aj pred dvoma rokmi - pre zmenu v semifinále majstrovstiev Európy do 16 rokov.

"Už sme sa o tom bavili, že Taliansk u máme zatiaľ vlastne vždy v dôležitých zápasoch," zaspomínala Malečková na tri víťazstvo, o ktoré ale Češky museli veľa bojovať. "Ľahšie priebeh by sa nám asi páčil, ale v týchto zápasoch nás už nič jednoduchého čakať nemôže. Myslím, že keď budeme hrať našej hru a chytíme začiatok, môžeme tú poraziť každého. Rovnako tak ale môže každý poraziť nás. Tímy sú tu naozaj veľmi vyrovnané, "vie česká kapitánka, že vyraďovacie boje sú nevyspytateľné.

Štvrťfinálový súboj začína v piatok o 20:45.

bet 365

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára