nedeľa 23. júla 2017

Začína play off hokejovej Ligy majstrov, v akcii bude päť slovenských klubov

Třinec tradične sršia ambíciami na všetkých frontoch a vedľa extraligy stavia na hlavnú koľaj aj úspech v Lige majstrov.

"Ide o naozaj veľmi silný švédsky tím. Stiahli sme si nejaké informácie a zápasy a teraz sa na ne čo najlepšie pripravíme, aby sme uspeli, "konštatoval kouč Jiří Kalous, ktorý zrejme pozorujte skúseného útočníka Adamského, ktorý od záveru piatkového duelu sa Zlínom laboruje s narazenými stehnom. Mimo hru zrejme ešte zostanú aj Galvas s Noskom.

Na švédskeho soka sa teší aj v Liberci. "Severského tímy v súťaži sú všetky veľmi silné. V príprave porazil Linköping napríklad Skelleftea 6: 0, čo je zápas, ktorý sme zhodou okolností mali spracovaný na videu.Avšak aj my sme odohrali sa Skelleftea dobrá zápasu a ver ím, že môžeme cez Linköping prejsť, "povedal kouč Filip PESANTE. Jeho tím aktuálne drží trojzápasový úspešnú sériu v extralige, vďaka ktorej je len o skóre druhý v tabuľke za vedúcou Spartou.

Sparta si ako jediná zahrala play off v obnovenej súťaži už vlani, kedy stroskotala v osemfinále práve na Linköpingu . Zürich zatiaľ uzatvára vo švajčiarskej najvyššej súťaži vedúce kvarteto.

"Čaká nás veľmi ťažký súper a súboj, v ktorom rozhodne nie sme favoritom, to ani v najmenšom. Ale určite sa nevzdávame - môžeme a chceme postúpiť. Bude tiež záležať, koľko dorazí v utorok fanúšikov. Pokiaľ bude slabá návšteva, tak tým stratíme domácu výhodu, ktorá bude v tomto zápase veľa dôležitá.Vieme dobre, že v Zürichu bude atmosféra búrlivá, "uviedol športový manažér Patrik Martinec.

Vítkovické nálet do novej extraligovej sezóny zabrzdili porážky so Spartou a Chomutovom. Nap riek tomu sa ostravský tím proti špičkovému fínskemu súperovi chce pobiť o postup a minisérii doma začať víťazne.

"Ale vieme, že nás čaká jeden z najlepších fínskych celkov. Čakáme klasický fínsky hokej, bruslivý, ale aj silový, s dobrou technikou.Majú veľa výborných hráčov, ale pre nás je to výzva a chceme ísť ďalej, "varoval tréner Jakub Petr, ktorému spoločne s kolegom Ladislavom Svozil budú stretávať Káňa, Strapáč, Klok a Húževka.

Litvínov viedenského súpera starostlivo študoval a predné tím EBEL ligy nechce podceniť, hoci v osudí boli pri žrebe aj papierovo ťažšie varianty. "Nedostali sme žiadny švédsky celok, ktoré sú z môjho pohľadu v Lige majstrov najsilnejší. Bola by to atraktívne konfrontácie, ale ja som hlavne rád, že sme nedostali českého súpera, zvlášť takto na začiatku extraligy by sa to úplne nehodilo, "povedal tréner Radim Rulík.

Vítkovice hrajú od 17 hodín, Liberec a Třinec čaká úvodný buly v 17:30.Sparta nastúpi hodinu po nich, až o 19:15 odštartuje play off obhajcovia tuzemského titulu Litvínovu.

Odvety sú na programe 6. októbra.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára